Weboldalunk sütiket (cookies) használ a megfelelő böngészési élmény érdekében!
Bővebb tájékoztatás        

Résztvevőink mondták...

Visszajelzések, amelyeket vizsga felkészítő képzéseink résztvevőitől és megrendelőitől kaptunk

Csutorás Gergely, PMP

Csutorás Gergely, PMP

LinkedIn profil

"2022 januárjában első nekifutásra tettem le sikeresen a vizsgát.
A kérdések kb. 80%-ban agilis és a hibrid módszertanokra vonatkoztak. Lexikai ismeretre nem passzív módon hanem szituációs példákba foglalva kérdeztek rá, ami nehezítette a feladatot. A 180 kérdésre nettó 230 perc áll rendelkezésre, emiatt nincs sok idő hosszasan gondolkodni egy-egy kérdésen.

Számolós feladatok nem voltak, de gyorsan és jól kellett alkalmazni a számok mögött álló képleteket. A kérdések nagy része inkább a people/team/stakeholder managementre vonatkoztak.

Csutorás Gergely, PMP vizsga eredmény

Felkészülésemet a Agile Practice Guide, Study-Handout, PMBOK6-7, könyvek segítették. A PMBOK6 könyv tematikájából nem nagyon voltak kérdések, de hasznosak a benne levő dolgok. Sokat segített Lipi Gábor által összeállított és leadott tananyag, plusz a hozzá tartozó tudásfelmérő teszt is. Tanfolyam közben döntöttem el hogy megcsinálom az opcionális próba tesztet is. Hasznos volt mivel az időkeretet is le tudtam tesztelni és a kérdések kielemzésével is nagyon sokat tudtam tanulni. 
Letöltöttem még a tanfolyam elött egy-két témába vágó appot is, de azok csak „időkitöltésre” voltak jók."


"2022 év elején tettem sikeres PMP vizsgát, személyesen egy akkreditált vizsgaközpontban, nem online proktorált formában. Mivel a PMI által kifejlesztett, alkalmazott módszertanokat és eszközöket szervezeti szinten a mindennapi munkám során korábban nem használtam, ezért a lehető legtöbb időt és energiát belefektettem a tudásanyag elsajátításába. A PMI kiadványok (PMBOK és Agilis Gyakorlati Útmutató, Student Manual) mellett rengetegszer utólag visszanéztem vagy visszahallgattam a Lipi Gábor által vezetett PMP vizsga felkészítő tanfolyam korábbi óráit, melyek vallom, hogy nagyban hozzájárultak a minősítés megszerzéséhez.

Máté Bálint, PMP vizsga eredmény

Személyes benyomások és legújabb trendek: a vizsgán nem volt számolásos feladat, viszont a felkészítő során elhangzottakhoz képest kifejezetten sok hibrid szemléletre vonatkozó kérdés is volt (10-20 között). A feladatok szinte mindegyike szituációra épült, nem a lexikális tudásra kérdezett rá (bár a módszertan ismerete nélkül nem hozol jó döntéseket sem). Kifejezetten sok stakeholder menedzsmenttel kapcsolatos kérdés volt. Javaslom a próba tesztsorok kitöltését, próbavizsga alkalmak igénybevételét valamennyi leendő vizsgázónak, ugyanis a (szünetekkel együtt) 270 perces, idegen nyelvű vizsga komoly mentális erőpróba, amelyhez meg kell szerezni az állóképességet."


Holzerné Diós Karolina, PMP

Holzerné Diós Karolina

LinkedIn profil

"2021 decemberében tettem sikeres PMP vizsgát, amire a Gábor által tartott ATP képzési programon készültem fel.

Holzerné Diós Karolina, PMP vizsga eredmény

A vizsgán nagyon sok volt az agilis és a hibrid kérdés. Az Agile Practice Guide mindenképpen ajánlott a felkészüléshez. Több kérdés volt az agilis ceremóniákról, sok a stakeholder management témában és a konfliktus menedzsmentről. Arról is több kérdés volt, hogy mi alapján választunk projekt módszertant.

Számolós kérdések nem voltak és szinte egyáltalán nem volt szigorúan elméleti kérdés a teóriákról. Igazából a mindset megértése és a servant leadership a fontos.

Tippek a válaszadáshoz: először mindig tájékozódj, ismerd meg a részleteket, utána dönts, szinte sosem jó válasz, hogy eszkalálj a projekt szponzor/vezetőség/pmo felé és tényleg nagyon sokat segít, ha sok sok tesztet megold az ember, szinte visszaköszöntek a gyakorló kérdések."


Szabó Zoltán Gábor, PMP

Szabó Zoltán Gábor, PMPeXaperio Kft.

LinkedIn profil

"Életem eddigi legnehezebb vizsgájának sikeres teljesítéséhez segített hozzá ez a felkészítő kurzus. Ami nekem a kihívást jelentette, az a tudásanyag számonkérésének módja volt. Balázs és Gábor – mindkettőjükhöz volt szerencsém a kurzus során – teljes mértékben beváltották a mottójuk („Hogy elsőre sikerüljön!”) ígéretét. Rávilágítottak azokra a vizsga-specifikus dolgokra és általános PMI-izmusokra, amelyek ismerete szükséges a sikeres vizsgához. A kiadott segédanyag nagyon jó, a foglalkozások pedig jó hangulatúak. Mindenkinek ajánlom ezt a kurzust, akinek a PM tudása alapvetően megvan, de azt a vizsgára való felkészülés jegyében PMI-os szemléletben újra akarja rendezni a fejében. Őszintén mondom: ez a két srác megéri a pénzét."


Ritz Anna, CAPM

Ritz Anna, CAPM

LinkedIn profil

" A kiváló felkészítésnek és a segédanyagoknak köszönhetően tapasztalat nélkül, teljesen kezdőként is sikerrel teljesítettem a CAPM vizsgát (a 13 témakörből 12-ben Above Target eredménnyel). A képzés elearning formátuma a személyes konzultációkkal kiegészítve egyszerre biztosította a rugalmas tanulást és a keretet az anyag folyamatos feldolgozásához. Minden konzultáció jó hangulatban telt, és Gábor előadói készségei, illetve türelme garantálták a pozitív élményt. Mindenkinek ajánlom a CAPM elearning tanfolyamot, kezdőknek és tapasztalattal rendelkezőknek egyaránt.

Ritz Anna, CAPM vizsga eredmény

Összességében pozitív élmény volt a CAPM vizsga, és szerintem az e-learning gyakorlófeladatok sok témakörben nehezebbek voltak, mint maguk a vizsgakérdések. Leghangsúlyosabban a 49 folyamat részleteit (ITTO) kellett tudni a sikeres vizsgához. "


UPC Magyarország Kft.

UPC Magyarország Kft.Valdhütter Evelin
Training and Development Intern

"A tanfolyamon kilenc kollégánk vett részt 2016-ban.

A visszajelzések alapján mindenki nagyon elégedett volt a képzéssel. A résztvevők szerint a vizsga teljesítéséhez minden szükséges tudást és anyagot megkaptak Gábortól és Balázstól, akik a témában rendkívül felkészültek. Gábor és Balázs mindig nagyon türelmesen magyarázta el a példákat, akár többször is, hogy mindenki teljesen megértse a tananyagot.

Szervezés szempontjából is nagyon elégedettek voltunk a képzéssel, a programvezetők rendkívül rugalmasan tudták kezelni az időpontokat, és mindig alkalmazkodtak a kért változtatásokhoz. Kiemelendő továbbá, hogy a tanfolyam véget érte után is számíthattunk a segítségükre, és a későbbi vizsgajelentkezéssel kapcsolatos kérdéseinkre is készségesen válaszoltak és segítettek."


Kálmán Zoltán, PMP

Kálmán Zoltán, PMP LinkedIn profil

"Részt vettem a PMP felkészítőn, amit Gábor tartott. A 6 workshop igazán sokat segített nekem, hogy elsőre teljesítsem a PMP vizsgát. A felkészítő program tonnányi praktikus és lényeges információt nyújtott a vizsgához és a valós élethez egyaránt. A próba vizsga a kurzus során pontos visszajelzést ad arról, hogy mely területeken van még szükséged további tanulmányokra. Erősen ajánlom mindenkinek a pmpvizsga.hu felkészítő programját!"


Helmeczi Ádám, PMP

Helmeczi Ádám, PMPCapsys Kft.

LinkedIn profil

"A tanfolyammal a hátad mögött, a kapott – és a PMBOK-nál sokkal emészthetőbben strukturált – segédanyagok segítségével 2-3 óra alatt átismételhetők a PMBOK fontosabb elemei és gondolatai, ez a munka melletti felkészülést jelentősen megkönnyíti. Ajánlom mindenkinek, aki olvasta a PMBOK-ot és megfelelő angol nyelvtudással rendelkezik."


Misángyi Balázs, PMP

Misángyi Balázs, PMPEPAM Systems

LinkedIn profil

"Gábor PMP felkészítő programján vettem részt. Az alkalmak során a PM alapelvek mély megértését mutatta meg számunkra és segített még a legkomplexebb témákat is megértenünk gyakorlati példák és magyarázatok segítségével. A programot igyekezett úgy a helyzethez szabni, hogy minden résztvevő kapjon tanácsokat a személyes igényei és háttere szerint. Segítő közreműködése nagyban hozzájárult a sikeres vizsgámhoz és mindenkinek ajánlom, aki azt tervezi hogy fejleszti PM ismereteit."


Tóth Nándor, PMP

Tóth Nándor, PMPContum Kft.

LinkedIn profil

"Azon túl, hogy a tanfolyam során végigvettük a PMBOK szerinti tudásanyagot, számos gyakorlati szituációt is elemeztünk, amely hatékonyan segítette az elmélet megértését, gyakorlati alkalmazását. A tanfolyami anyag nagyban visszatükrözi a vizsgakövetelményeket, olyan elemekkel egészíti ki a PMBOK anyagát, amelyek a vizsgán visszaköszönnek. A tanfolyami próbavizsga teljesítése óriási fegyvertény: rengeteg tapasztalatot ad az éles vizsga előtt, nehézségi foka - tapasztalatom szerint - magasabb az éles vizsgáénál, az időfaktor nyomása pedig komoly tapasztalattal vértez fel az éles vizsgát megelőzően. Az előadók felkészültségükkel, valamint a tanfolyam során, ill. után nyújtott támogatásukkal fontos tényezői a felkészülési folyamatnak, nagyban hozzájárultak a vizsga sikeres letételéhez, a PMP cím megszerzéséhez."


Kockás Ádám, PMP

Kockás Ádám, PMPFrieslandCampina

LinkedIn profil

"Sikeresen levizsgáztam három Proficient és kettő Moderately Proficient eredménnyel. Nehéz megítélni, de kb. ugyanolyan eredmény lehetett, mint a próba tesztvizsgán, tehát a ti tesztetek teljesen jól visszaadja az igazit. A Moderately Proficient eredmények az Initiating és a Closing Process Group-okban voltak. Miután végigolvastam a fórumokat, hogy ki hány hónapig, hány könyvből, videóból és bootcamp-ből készült fel - a végén kb. ugyanilyen eredménnyel - szerintem igazán büszkék lehettek magatokra, mert a Ti felkészítőtök után a jegyzeteitekből és a PMBOK-ból szerintem simán megcsinálható a vizsga. Örülök, hogy megismertelek benneteket, és köszönöm az érdekes órákat!"