Weboldalunk sütiket (cookies) használ a megfelelő böngészési élmény érdekében!
Bővebb tájékoztatás        

Filozófia és megközelítés

Filozófia és megközelítés

Több mint 20 éves tapasztalat alapján úgy látom, hogy a projektmenedzsmenthez kapcsolódó szakértelem általános elismertsége és elfogadottsága még mindig alacsony hazánkban. Pedig a projektek sikeres és hatékony megvalósítása egy mindenkit érintő társadalmi kérdés. A legkisebb, néhány fős fejlesztésektől, az egész ország vagy egy régió lakóinak életét megváltoztató óriás beruházásokig (pl. metró- és autópálya építés, kommunikációs hálózat fejlesztés) a nemzetközi tapasztalatok szerint 5-30%-nyi ráfordítás megtakarítható vagy elveszthető projektmenedzsment előnyök vagy hiányosságok miatt - ez éves szinten a magyar államháztartási hiány mértékét is elérheti!

Kőröshegyi völgyhíd

A hatékony projektmenedzsmenthez elengedhetetlen, hogy felkészült projektvezetők irányítsák a projekteket. Örök vita, hogy milyen mélyen kell a projektvezetőnek tartalmi, műszaki szakértőnek lennie, hogy projektet vezethessen. Én azt gondolom, hogy minden felelős projektvezetőnek megalapozott projektmenedzsment ismeretekkel, a projektvezetési "szerszámosládában" található eszközök és módszerek alapos tudásával biztosan rendelkeznie kell.

Az elmúlt két évtizedben vezetett programjaimon már ezernél is több gyakorló projektmenedzserrel találkoztam és velük együtt elemeztük és cseréltük ki tudásunkat, tapasztalatainkat és elképzeléseinket. Valós projektek megszervezésében és irányításában is sokéves tapasztalattal rendelkezem, amelyeket programjaimon rendre jó vagy hibás gyakorlati példaként felvetek. Azt gondolom, hogy gyakorló projektmenedzserek PMI minősítésekre felkészítéséhez elengedhetetlen a valós, megélt projektvezetési tapasztalat.

Lipi Gábor, PMP2003 óta rendelkezek a PMI PMP minősítésével és annak idején jól döntöttem, hogy a globális projektmenedzsment szakma vezető szervezetének a Project Management Institute-nak a minősítését választottam. A döntést nem bántam meg azóta sem és biztatok minden projektvezetőt, hogy dolgozzon meg a PMP vagy a CAPM címért.

A projektmenedzsment szakma iránti elköteleződésemet úgy is igyekszem kimutatni, hogy a magyarországi projektmenedzsment szervezetekben önkéntes munkában vezető tisztségeket töltöttem és töltök be évek óta. Őszintén hiszek abban, hogy a projektek eredményessége nagyban múlik a projektet irányító emberek tudásán és hozzáértésén, amelyet kölcsönös ismeretátadással és tapasztalatcserével lehet a legjobban fejleszteni - programjaimon elsősorban erre helyezem a hangsúlyt.

Fontosnak tartom a pályakezdő fiatalok projektmenedzsment ismereteinek fejlesztését, ezért minden képzésen 10%-os részvételi díj kedvezményt kapnak a 28 évnél fiatalabbak!

2024.09.17-től
2024.11.05-től
Voucher későbbi időpontra
Tetszőleges időpontban elkezdhető.
A képzés bármikor elkezdhető.
Voucher későbbi időpontra