Programvezetők - Filozófiánk és megközelítésünk

Több mint 15 éves tapasztalataink alapján úgy látjuk, hogy a projektmenedzsmenthez kapcsolódó szakértelem általános elismertsége és elfogadottsága még mindig alacsony hazánkban. M7-es autópálya, Kőröshegyi völgyhídPedig a projektek sikeres és hatékony megvalósítása egy mindenkit érintő társadalmi kérdés. A legkisebb, néhány fős fejlesztésektől, az egész ország vagy egy régió lakóinak életét megváltoztató óriás beruházásokig (pl. metró- és autópálya építés, kommunikációs hálózat fejlesztés) a nemzetközi tapasztalatok szerint 5-30%-nyi ráfordítás megtakarítható vagy elveszthető projektmenedzsment előnyök vagy hiányosságok miatt - ez éves szinten a magyar államháztartási hiány mértékét is elérheti!

A hatékony projektmenedzsmenthez elengedhetetlen, hogy felkészült projektvezetők irányítsák a projekteket. Örök vita, hogy milyen mélyen kell a projektvezetőnek tartalmi, műszaki szakértőnek lennie, hogy projektet vezethessen. Ebbe a kérdésbe nem szeretnénk itt belemenni, de azt gondoljuk, hogy minden felelős projektvezetőnek megalapozott projektmenedzsment ismeretekkel, a projektvezetési "szerszámosládában" található eszközök és módszerek alapos tudásával kell rendelkeznie.

Az elmúlt évtizedben vezetett programjainkon már több száz gyakorló projektmenedzserrel találkoztunk, adtuk át, elemeztük és cseréltük ki tudásunkat, tapasztalatainkat és elképzeléseinket. Valós projektek megszervezésében és irányításában is többéves tapasztalatokkal rendelkezünk, amelyeket programjainkon rendre jó vagy hibás gyakorlati példaként felvetünk. Azt gondoljuk, hogy gyakorló projektmenedzserek PMI minősítésekre felkészítéséhez elengedhetetlen a valós, megélt projektvezetési tapasztalat.

Természetesen programvezetőink régóta rendelkeznek a PMI PMP minősítésével és annak idején jól választottunk, hogy a globális projektmenedzsmenthez szakma vezető szervezetének a Project Management Institute-nak a minősítéseit választottuk. A döntésünket nem bántuk meg azóta sem és biztatunk minden projektvezetőt, hogy dolgozzon meg a PMP vagy a CAPM címért.

A projektmenedzsment szakma iránti elköteleződésünket úgy is igyekszünk kimutatni, hogy a magyarországi projektmenedzsment szervezetekben önkéntes munkában vezető tisztségeket töltöttünk és töltünk be évek óta. Őszintén hiszünk abban, hogy a projektek eredményessége nagyban múlik a projektet irányító emberek tudásán és hozzáértésén, amelyet kölcsönös ismeretátadással és tapasztalatcserével lehet a legjobban fejleszteni - programjainkon elsősorban erre helyezzük a hangsúlyt.

Fontosnak tartjuk a pályakezdő fiatalok projektmenedzsment ismereteinek fejlesztését, ezért minden programunkon 10%-os részvételi díj kedvezményt kapnak a 28 évnél fiatalabbak!

Programvezetőink:

Lipi Gábor, PMPLipi Gábor, PMP

Szoftvermérnökként végeztem 1992-ben. Projektekben szinte mindenféle szerepben szereztem már tapasztalatokat, dolgoztam mint fejlesztő, csoportvezető, tanácsadó, projektmenedzser, tréner, coach és megbízó.
2011 óta önállóan internetes vállalkozásokat építek.

2003-ban vizsgáztam és idehaza elsőként vezettem PMP felkészítő programokat. 
Bővebben rólam...

 

Horváth Balázs, PMPHorváth Balázs, PMP

Projektvezetői karrieremet a Nokia kutatás-fejlesztési osztályán kezdtem 2002-ben.
A szoftverfejlesztést követően megfordultam marketing, sales és egyéb területeken is, majd 2008-ban saját videojáték-fejlesztő studiót hoztam létre gyermekkori álmomat megvalósítva.

2005-ben lettem PMP és 2008 óta tartok vizsgafelkészítő programokat. 
Bővebben rólam...