CAPM vizsga felkészültség felmérés

A vizsga felkészültség felmérés a felkészítő program utolsó blokkja az éles CAPM vizsgázás előtt. A felmérés az aktív tudásodat vizsgálja, így a módszere nem tesztkitöltés, hanem szöveges (esszé jellegű) válaszadás a kérdésekre!

A felkészültség felmérés két részből áll:

  1. 34-kérdéses, a PMI vizsgák ismeretanyagát széleskörűen lefedő tudásfelmérő kérdőív kitöltése - egyéni munkában a saját meglévő tudásodra támaszkodva. A kérdőív kitöltésének időigénye 2,5-3 óra.
    Példa egy tudásfelmérő kérdésre: What is the difference between the Validate Scope and the Control Quality processes?
  2. Telefonos vagy skype konzultáció során részletes, írásos és szóbeli visszajelzést adunk számodra a meglévő felkészültségi szintedről, az erősségeidről és a hiányosságokról, valamint ötleteket és tanácsokat kapsz a vizsga előtti utolsó időszakra. A telefonos konzultáció időtartama 20-30 perc.

A felkészültség felmérés a következőket nyújtja számodra:

  • Többszempontú (folyamatcsoportok és tudásterületek szerinti), részletes visszajelzést kapsz a meglévő tudásodról a PMI vizsgakövetelmények által lefedett ismeretanyagban.
  • A konzultáció során szakértő visszajelzést kapsz minden felmérő kérdésre adott válaszodra, illetve szükség/igény esetén szóbeli kiegészítést és pontosítást is nyújtunk.
  • A konzultáción természetesen van mód bármilyen további, a vizsgázás technikai részleteivel vagy egyéb projektmenedzsment témával kapcsolatos kérdésed megbeszélésére is.
  • De a legfontosabb talán mégis az, hogy a felmérő kérdőív kitöltése és átnézése során újra, egy más struktúrában ismételheted át és elevenítheted fel a meglévő ismereteidet, ami a tapasztalatok szerint nagyban emeli a felkészülés hatékonyságát.

A kérdőív kérdései és feladatai angol nyelvűek, a válaszadás angolul és magyarul is lehetséges. A valós és hiteles visszajelzés érdekében a kitöltés során célszerű mellőzni a segédeszközök és írásos tudásanyagok használatát, érdemes csak a saját, fejben meglévő tudásod alapján válaszolni.

A kérdőívet a részedre megszemélyesített egyedi internet címen lehet kitölteni. A kérdőív kitöltését követően legfeljebb 5 munkanapon belül kiértékeljük a válaszaidat és előre egyeztetett időpontban készen állunk a konzultációra. A konzultáción a szóbeli visszajelzésen túl egy írásos kiértékelő riportot is kapsz tőlünk.

Regisztráció PMP/CAPM vizsga felkészítő e-learning-re